Saturday, September 10, 2005

Dagon




3 Comments:

Blogger 卍卍GREFVEN™ aka The Spirit™℗®© aka Baron Wolfram von Himmelstrutz™®© aka The Great Blondino™®© aka Bräckemannen ™®©卐卐 said...

Religionensnubben är överstepräst för är inte 2000 år utan 4000. Den babylonska religionen vid denna tid (Zarathustra känner ni väl till?) är en treenighet:
Fadern (Nimrod, ofta avbildad som fisk (Kolla in påvens mössa)) Sonen (Tamus, fadern och sonen är ett) och oskuldsmodern (Simiramis (även kallad Ishtar (därav Easter=påsk)).
Tamus blev lärare vid 30 års ålder, blev farlig och korsfästes.
Gud, Jesus & Maria

1:43 AM  
Blogger Unknown said...

Religionensnubben är överstepräst för är inte 2000 år utan 4000? ..Jar lite svårt att hänga med i denna kommentar. Men det är förstås helt riktigt, vårt mytologiska arv från babylonsk och assyrisk religion, i sin tur ett arv ifrån Sumer. .. Av romarna känd som Venus, av grekerna som Afrodite, av kananiter och hebréer som Astarte, av assyrier (Assur=den allseende), babylonier, hetiter och andra folk som Ischtar eller Eschdar, av akkader och sumerer som Innana, Innin eller Inni, var hon i alla tider krigföringens och kärlekens gudinna, en eldig, vacker kvinna som erövrade en särskild plats bland himlens och jordens stora gudar, trots att hon bara var barnbarnsbarn till Anu.

11:54 AM  
Blogger 卍卍GREFVEN™ aka The Spirit™℗®© aka Baron Wolfram von Himmelstrutz™®© aka The Great Blondino™®© aka Bräckemannen ™®©卐卐 said...

Exakt samma religion har existerat MINST 2 gånger innan. Det enda som ändrats är namnen. Jag brukar formulera mig ganska märkligt men du kom fram till ungefär samma sak, eller hur!

12:57 PM  

Post a Comment

<< Home